İleri Değerlendirme ve Girişim Gerektiren Ruhsal Bozukluklar
Anabilim Dalımız karmaşık ve incelikli çözüm ya da kısa ve uzun süreli psikoterapi gerektiren, sadece ilaç kullanımı ile düzelmeyen psikiyatrik durumların ayaktan tanı ve tedavisi konusunda gerek klinik hizmet gerekse bilimsel araştırma açısından zengin bir birikim ve deneyime sahiptir. Çocukluk çağı ruhsal travmalarına bağlı çeşitli klinik durumlar (kişilerarası ilişki problemleri, dirençli depresyon, kişilik bozuklukları, dissosiyatif bozukluklar, karmaşık travma sonrası stres bozukluğu), aynı anda birden fazla ruhsal bozukluğun yarattığı karmaşık etkileşimler, ve ikinci görüş gerektiren durumlar başvurular arasında önde gelmektedir. Tedavide gerektiğinde tanıyla uyumlu ancak kişiye özel bir yaklaşım içerisinde dinamik psikoterapi, EMDR, evrelendirilmiş travma terapisi gibi yöntemlerden yararlanılabilmektedir.
Psikosomatik Tıp
Bedensel hastalıklarda psikiyatrik ve psikolojik destek ayaktan ya da hastanede yatmakta olan hastalarda gerçekleştirilebilmektedir. Tıbbi nedenlere bağlı olmayan bedensel yakınmalar yanısıra bedensel hastalıkların yol açtığı strese bağlı ruhsal durumlar bu kapsama girmektedir. Bu bağlamda tıbbi ve cerrahi onkoloji, meme cerrahisi,  gastroenteroloji, kardiyoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, nöroloji, transplantasyon cerrahisi ve gereksinim duyulan diğer dallarla birlikte çalışılmaktadır.
Genç Erişkinlik Psikiyatrisi
Anabilim Dalımız Koç Üniversitesi Rumelifeneri Yerleşkesi’nde bulunan Koç Üniversitesi Psikoterapi Merkezi’nde (KUPTEM)  Koç Üniversitesi’nin lisans ve lisansüstü seviyedeki öğrencilerine ücretsiz olarak danışmanlık, psikoterapi, ve psikiyatri hizmeti sunmaktadır. Başvurular hem öğrencilik (Koç Üniversitesi Rehberlik Servisi – KURES ile işbirliği içerisinde) hem de genç erişkinlik çağı ile ilgili sorunlar bağlamında geniş perspektiften ele alınmaktadır. Kaynağını öğrenci ruh sağlığı çalışmalarından alan Genç Erişkinlik Psikiyatrisi, Koç Üniversitesi Hastanesi bünyesinde de gelişen bir hizmet, eğitim, ve bilimsel araştırma kulvarı olarak gelişmeye devam etmektedir.
Çocuk ve Ergende Psikoterapi
Çocukta ve ergende tıbbi neden bulunmayan ve strese bağlı bedensel yakınmalar bilişsel-davranışçı, dinamik, ya da travma-odaklı  psikoterapilerle ele alınmaktadır.  Gerekli görülen durumlarda aile terapisine başvurulmakta ya da danışmanlık verilmektedir. Uygun durumlarda çocuklarda bilinçli farkındalık (mindfulness) grup çalışmaları gerçekleştirilmektedir.
Çocuk ve Ergende Nöro-Gelişimsel Bozukluklar
Bu program Otizm, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Gilles de la Tourette, Tik, özel öğrenme güçlükleri ve konuşma bozukluklarını kapsamaktadır. Çalışmalar psikoeğitim, özel eğitim, ve aile ile yakın ilişki ile çalışan uzun süre izlemeye dayanmaktadır.
Mutlu Çocuk Mutlu Aile Programı
Hastanemizde yatarak  tıbbi ya da cerrahi tedavi görmekte olan çocuklar için Pediatri Bölümü ile işbirliği içerisinde yürütülen programımız çocukların ve ailelerinin hastane tecrübesini olumlu bir şekilde dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla tanı ve tedavi odaklı hastane oyunu, duygusal sorunlara yönelik dışavurumcu sanat terapileri, gönüllü etkinlikleri ve MEB destekli hastane sınıfı çalışmaları yürütülmektedir.
İyilik Hali (Wellness) Çalışmaları
Zihinsel farkındalık (mindfulness) çalışmaları hem onkoloji gibi fiziksel Mhastalık nedeniyle stresle yüzyüze kalanlarda, hem de de genel yaşam olayları ve erişkin sosyal rolleri nedeni ile gelişen streste günümüzde kanıta dayalı olarak yoğun kullanımı olan bir alan oluşturmaktadır. Bölümümüzde farkındalık temelli stres azaltma programı uygulanmaktadır.