Dr. Ceylan 2009 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 2014 yılında psikiyatri uzmanlık eğitimini, 2019 yılında Temel Nörobilim doktorasını tamamladı, 2021 yılında psikiyatri doçenti ünvanını aldı.

Dr. Ceylan’ın bilimsel araştırmaları duygudurum bozukluklarında DNA hasarı ve onarımı, nörobilişsel işlevler, inflamasyon ve oksidatif mekanizmlara odaklanmıştır. 2012-2013 arasında Toronto Üniversitesi, 2020’de Mayo Clinic psikiyatri bölümlerinde çalışmalar yapmıştır. 2018-2020 yılları arasında Lancet Psychiatry’nin “Editorial Board Development Programme” üyesi olarak çalışmıştır. 2020 yılında bipolar bozukluklar alanında “Samuel Gershon Genç Araştırmacı” ödülünü kazanmıştır. Dr. Ceylan Türkiye Psikiyatri Derneği Duygudurum Bozuklukları Çalışma Birimi’nin koordinatörüdür. 2020 yılından beri, Klinik Psikiyatri ve Psychiatric Research dergilerinin editöryal kurulunda, Türkiye Psikiyatri Derneği, European College of Neuropsychopharmacology kongre bilimsel kurullarında, Lityum Derneği ve Bipolar Bozukluklar Derneği yönetim kurullarında çalışmaya devam etmektedir.

Çalışma alanları: Bipolar bozukluk, nörobiyoloji, psikiyatride ilaç tedavileri