Klinik Psikolog Merve Yalçınay-İnan Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra lisansüstü eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde tamamladı. Lisans eğitiminin bir döneminde Laureate International Universities kapsamında University of Liverpool’da bulundu. Klinik Psikoloji alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Klinik Psikolog Merve Yalçınay-İnan 1989 yılında doğdu. 2012 yılında Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Eğitiminin bir döneminde Laureate International Universities kapsamında University of Liverpool’da bulundu. Lisansüstü eğitimini 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde tamamladı. Eğitiminin uygulama ayağı için süpervizyon eşliğinde 10 ay boyunca Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi psikiyatri servisinde görev aldı. Yüksek lisans tezinde kanserli hastalar ile çalışarak “Perceived Stigmatization, Discrimination and Grief Symptoms in Cancer Patients” başlıklı tezi ile Klinik Psikolog ünvanını aldı. 2014-2015 yılları arasında Medical Park Hastaneler Grubunda yetişkin kanser hastaları ve aileleri ile çalıştı. Ardından 2015-2016 yılları arasında Balıklı Rum Hastanesinde, yatarak ve ayaktan tedavi gören hastalar ile çalışan Yalçınay İnan bağımlılık servisi ve psikiyatri servisinde görev aldı. 2016 yılından bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi’nde yetişkin biriminde ve KUPTEM (Koç Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Psikoterapi Merkezi) içerisinde psikoterapi hizmeti vermektedir. Klinik psikoloji alanında doktora çalışmasını “Kanser Hastalarında Farkındalık Temelli Psikoterapinin Stres, Ruhsal Travma Belirtileri ve Hastaların Rehabilitasyon İhtiyaçları Üzerine Etkisi” başlıklı tez çalışmasıyla sürdürmektedir.

Çalışma alanları: Şema Terapi, Bilişsel-Davranışçı Terapi, Mindfulness uygulamaları, EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme), Çözüm Odaklı Terapi ve travmaya müdahalede Sanat Terapisi. İlişki problemleri, stres ve öfke yönetiminde zorluk, iletişim çatışmaları, yas süreci, yetişkinliğe geçiş sorunları, kaygı bozuklukları (fobi, panik bozukluk, yaygın kaygı bozukluğu), depresyon, travma sonrası stres bozukluğu (uyum bozukluğu, akut stres bozukluğu), hayatının bir döneminde kanser tanısı almış kişilerin  psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarının ele alınması.