Dr. Aslı Ercan Doğan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra  uzmanlık eğitimini Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda gerçekleştirdi. Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim hastanelerinden McLean Hastanesi Şizofreni ve Bipolar Bozukluk Araştırma programında doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı.

Dr. Aslı Ercan Doğan, 2003 yılında Antalya YZÖ Fen Lisesi’nden, 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Psikiyatri uzmanlık eğitimini 2009-2014 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda gerçekleştirdi. Uzmanlık eğitimi sırasında 2012 yılında İsviçre Cenevre Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda 4 ay süre ile eğitim ve araştırma faaliyetlerine katıldı. Eylül 2014-Ekim 2016 tarihleri arasında devlet mecburi hizmet yükümlülüğü kapsamında Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde psikiyatri uzmanı olarak görev yaptı. Mecburi hizmet sonrasında Ekim 2016-Aralık 2019 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim hastanelerinden McLean Hastanesi, Şizofreni ve Bipolar Bozukluk Araştırma programında doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. 2018 yılında TÜBİTAK 2219 doktora sonrası yurtdışı araştırma bursu almaya hak kazandı. 2017 yılında Amerika Birleşik Devletleri Harvard Üniversitesi T.H Chan Halk Sağlığı Bölümü’nde 1 yıl süreyle “Priciples and Practice of Clinical Trials” isimli klinik araştırmalar eğitim programını tamamladı. 2018 yılından bu yana bu programın eğiticileri arasındadır. Bilişsel Davranışçı Terapi ve Mentalizasyon Temelli Terapi eğitim sertifikaları bulunmaktadır.

Çalışma alanları:  Şizofreni ve diğer psikotik bozukluklar, Bipolar Bozukluk, Obsesif Kompulsif Bozukluk.